Praktijk De Jaspis

Betekenis Jaspis

 

Jaspis maakt dat je goed gegrond bent, bevordert de verbondenheid met de aarde, geeft levenskracht en stabiliteit. De jaspis wordt ook wel ‘moeder aller stenen’ genoemd, het brengt ons de wijsheid, elementaire
kracht en geduldige liefde van Moeder aarde. De steen werkt langzaam op ons lichaam in, brengt de lichaamskrachten met elkaar in evenwicht en schenkt het gevoel in de natuurlijke kringloop van het leven geborgen te zijn, waaruit kracht en rust geput kan worden. De steen is bijzonder goed geschikt tegen misselijkheid tijdens de zwangerschapen om de bevalling te verlichten, en ter verbetering van gehoor en reuk vermogen.

Sterrenbeelden verbonden met Jaspis
Mensen geboren onder het teken van de Ram zijn vaak dynamische personen, ze staan met beide voeten op de grond, zijn spontaan, impulsief en vol levenskracht. Zijn creativiteit, daadkracht en spontaniteit komt het sterkst naar voren als er hindernissen op zijn weg komen. Door overzicht te bewaren en ongecompliceerd te werk te gaan, kan de Ram het probleem oplossen. De Ram gaat graag rechtstreeks op zijn doel af en schuwt daarbij het nemen van risico’s niet. Zij leven sterk in het hier en nu en vinden houvast door kennis te verwerven en gaan met de tijd mee.
De sterke punten van de Ram zijn: idealisme, flexibiliteit, kunnen zich goed aanpassen bij nieuwe situaties, hebben een snelle opmerkingsgave, kunnen snelle beslissingen nemen en blijven niet vast zitten in oude patronen.
Doordat de Ram de meest voor de handliggende en simpele oplossingen voor problemen kan bedenken zijn deze mensen vaak een fijne collega en een betrouwbare partner. 
Eerst vergeven en dan vergeten.